Kommunikationstekniker med intresse för OT-säkerhet och automation

14 juli, 2021

Kommunikationstekniker med intresse för OT-säkerhet och automation

VIXOR startades 1993 och är ett produkt- och tjänsteföretag som bygger säkra kommunikationsnät till samhällsviktiga verksamheter, t ex VA-avdelningar och energibolag. Vårt säkerhetstänk handlar om att kunderna ska äga sin egen infrastruktur och nätet ska vara externt och totalt avskilt från internet. Vårt sätt att bygga säkra nät lever upp till de myndighetskrav som ställs av bl a Livsmedelsverket, FRA och MSB.

 

VIXOR söker nu en Kommunikationstekniker som värderar säkerhet och nytänk inom nätverk och telekom. Du kommer med din erfarenhet få vara med och utveckla genom att följa med VIXOR in i projekt där det ställer höga krav på säkerhet och att följa nya myndighetskrav, EU-direktiv bl a inom redundans. Med VIXOR´s koncept att arbeta med säkra nätverk genom licensierade mikrovågslänkar och IP-radio skapar vi tillsammans en trygghet för kunden där man kan säkerställa både myndighetskrav, nya direktiv och lång hållbarhet.

VIXOR´s personalen är eller kommer att vara säkerhetsklassade för att kunna få arbeta med våra kunder och dess projekt.

På VIXOR kommer du arbeta både självständigt och som en del av en sammansvetsad grupp. Vi värderar att man är med från ax till limpa och välkomnar idéer och driv som gör att vi hela tiden kommer framåt.

Som Kommunikationstekniker har du kunskap eller kännedom om hur radiokommunikation verkar vid design av nätverk, samlar in relevant information ihop med våra kunder och deras samarbetspartners samt deltar i konfiguration och anpassning av utrustning. Hos kund är du ansvarig över hela processen, allt från förstudie, projektering, driftsättning samt merförsäljning och underhåll. Du har lätt för att tolka och förstå kundens krav och förstår hur du ska arbeta med vår hård- och mjukvara för att uppnå detta.

Ett större projekt hos VIXOR har i dagsläget en ledtid på dryga 12 – 18 månader från försäljning till färdigt driftsatt system. Du som tekniker är ansvarig mot kund och ser till att kunden blir delaktig och förstår VIXOR´s affärsidé. Parallellt och däremellan förekommer även mindre och snabbare projekt som årlig service, felsökningar mm.

Vi är stolta över vårt arbetsklimat ”VIXOR-andan” och vi värderar rätt person med potential som trivs tillsammans med oss!

Tjänsten är stationerad på VIXOR´s kontor i Göteborg och innebär tid inne såväl som ute hos kund.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområde 

 • Vara med från ax till limpa från startmöten, projektering och planering, driftsättning och överlämning.
 • Kundansvar
 • Säljsupport
 • Delta i tekniska och ekonomiska beslut i projekt
 • Driva tekniker och servicedelen framåt
 • Service & underhåll

 

Dina kvalifikationer 

 • Vi tror att du har studerat eller arbetat med motsvarande kunskap inom Industriell automation & nätverk/fältnätverk och fältbuss
 • Kunskaper i att arbeta med trådlösa nätverk/access-punkter/trådlöst/täckning.
 • Förstå lastbalansering/trafikprioritering (övergripande – vilja att utvecklas inom)
 • Arbeta med alla tillgängliga routingprotokoll och gränssnitt med tillhörande tjänster
 • Känna till och förstå redundanslösningar för kommunikationslösningar.
 • Nyckel & Certfikathantering
 • Det är meriterande om du har högskoleutbildning men inget krav.
 • Vi tror att du tidigare arbetat med SCADA/DCS i någon form.
 • Behärskar Svenska och Engelska i tal och skrift.
 • B-körkort

 

Dina möjligheter

Vara med och bygga vidare och upp ett bolag som blir allt viktigare i vårt samhälle med krav om säkra nätverk för våra mest samhällskritiska funktioner såsom Vatten och Energi. Du får vara med i hela kedjan och tillsammans med ditt team växer ni vidare och möjligheter till att bli teamledare framöver under bolagets tillväxtfas.

 

Om tjänsten

Vi tillämpar 6 månaders provanställning som senare övergår i fast anställning när vi känner varandra. Tjänsten innefattar resor i Sverige. Ibland inga, ibland fler och vi tror att du tycker det är roligt att få vara med hela vägen till leverans. Vi tillhandahåller arbetsredskap såsom tjänstebil, telefon och dator.

 • Lön: Fast månadslön – efter överenskommelse
 • Semester: 25 dagar
 • Tjänstepension, sjuk- och -olycksfallsförsäkring samt sjukvårdsförsäkring.

 

Kontakt
Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Anna Dahlgren på anna.dahlgren@seemlygroup.com Urval och intervjuer sker löpande.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök här!

Dela!

Nyhetsarkiv